Cetificaat
YouTube-Logo
facebook
Google places
contact2

KvK 57791457

Walter Luyks
Ternaarderwei 2
9141 TX Wierum
Tel. 0031519589781

walter@glasschitteringen.nl

Biografie (NL)

de eng

Mijn naam is Walter Luyks. Ik woon in Nederland in de provincie Friesland aan de zeedijk.  Mijn creaties maak ik onder de naam Glasschitteringen.  Walter

Ik ben eigenlijk al mijn gehele leven bezig met een eigen vormgeving. Speciaal vlakglas fascineert mij enorm. Merkwaardig materiaal, glas: Hard en toch kwetsbaar, verleidelijk in kleur en glans en het kunnen spelen met licht. Ik ben eigenlijk in 2000 daadwerkelijk met vlakglas begonnen in de vorm van Glas en Lood en Tiffany technieken. Verschillende cursussen doorlopen om de technieken onder de duim te krijgen. Mede hierdoor al verschillende opdrachten gekregen. Maar  de drang om mijn eigen expressie te uiten trek mij steeds meer aan. Het experimenteren met de kleuren  en het snijden van vormen van het glasmateriaal brengt mij elke keer weer in vervoering van scheppen tot een nieuw object.  Ik ben begonnen met Tiffany raamhangertjes in vrije compositie. Het zo  spelen met kleur en vorm is een heerlijke beleving. Daarna werden de raamhangers steeds groter. Ik heb deze methode  in Glas en Lood ook doorgevoerd voor Bv. sfeerlichten. Thans ben ik bezig met wandverlichting maar dan een combinatie van Tiffany en Glas en Lood techniek in ѐѐn. Na een fantastische cursus bij Peliglass met Lisa (Advanced Glass Painting) heb ik als autodidact mij volledig mijn oude liefde, het schilderen, weer opgepakt in de vorm van brandschilderen. Heerlijke ervaring.

De ontwerpen zijn met een verleden en een toekomst, een stoer robuust uiterlijk waarbij sierlijke vormen met kleurige glas die de basis vormen van de ontwerpen. Ik maak gebruik van zowel Tiffany techniek als Glas in Lood techniek.

       Winter    Fantasy Geel 1   Fantasy Groen L Boom 1   Fantasy Groen 3b   Vrij impressie Blauw 6   Hanger wit-Lila 01 b

                                           

Het zijn ontwerpen die ook bij mijn persoonlijkheid passen. Het idee voor de ontwerpen ontstaan uit opwelling of toevallige samenloop van ontdekkingen. Vorm is de hoofdzaak. Het is een uitgesproken stijl. Een ontwerp is voor mij een vorm van creatieve uiting van emotie. Ik raak elke keer weer gefascineerd van de schitteringen van het glas.

Ik zou graag Uw mening willen ervaren. Dit is mogelijk in mijn Gastenboek of direct via Mail.